• Bola raz jedna trieda...
          • Bola raz jedna trieda...

          • V súčasnej dobe deti v triednych kolektívoch prežívajú rôzne emócie. Nie vždy sú tieto emócie pozitívne, no vždy je cesta podniknúť kroky k riešeniu situácie.

            Triednym komiksom "Bola raz jedna trieda" vyskladali žiaci štyroch tried osemročného gymnázia príbeh triedy, v ktorej sa síce objavila šikana, ale v príbehu spoločne našli správne riešenie, ako pomôcť niekomu, komu je ubližované a tak spolu zastaviť nevhodné správanie.  

            Tvorba triednych komiksov bola inšpirovaná projektom Odpíšeme ti a sprevádzaná videoklipom Jany Kirschner a Separa, Povedz to nahlas.

            Víťazný komiks je triedny komiks IV.OG. Veríme, že v každej triede sa nachádza zdravé jadro, ktoré sa nebude prizerať, keď sa niekomu ubližuje...

        • Beseda s Marekom Ťapákom
          • Beseda s Marekom Ťapákom

          • Koniec kalendárneho roka 2023 sa na Gymnáziu v Topoľčanoch niesol aj v kultúrnom duchu. Naše pozvanie na návštevu a rozhovor v rámci mediálnej výchovy prijal aj herec, režisér, scenárista, tanečník - Marek Ťapák.

            Terézia Ondrušková a Viliam Laudon sa hosťa ujali vtipným úvodným slovom, Alexandra Mihaliková a Nina Bočkajová ho privítali pôsobivým hudobným číslom, žiaci z ART klubu (Vladimír Chrenko, Adela Snopová, Lenka Macková a Miroslav Bujna) prezentovali krátky film, ktorý vytvorili na tému Krása duše, Laura Drábiková a Terézia Ondrušková recitovali ukážky z tvorby našich mladých autoriek - poetiek (Lucia Murínová, Laura Godálová, Patrícia Michalidesová, III.C) a Jasmína Pastieriková s Patrikom Janjicom vyrozprávali príbeh Žiť či nežiť od Simony Martonkovej. Umelecký zážitok doplnil herec svojím umeleckým prednesom básní i sonetov od viacerých autorov.

            Žiaci septimy a tretieho ročníka mali možnosť pridať sa a porozprávať sa s ním ako s priateľom o bežných témach, ktoré v súčasnosti riešia mladí ľudia.

            Nezabudli sa opýtať aj na zážitky z filmovačiek a tiež na tie, ktoré si pán Ťapák pamätá z detstva so svojím otcom, Martinom Ťapákom, významným režisérom. Dozvedeli sa, ako sa písali u nich doma scenáre k filmom Jánošík, Pacho, hybský zbojník a i., akí boli detskí herci kedysi a akí sú dnes, ktoré obdobie života bolo preňho prelomové a ako ho pády posúvali vpred. Marek Ťapák porozprával, že od života dostal aj pár „zaúch“, no vždy vstal, oprášil kolená a kráčal životom ďalej ešte silnejší ako predtým.

            Na záver stretnutia hosťa veľmi potešili portréty, ktoré mu venovali Timea Budajová a Klára Vargová. Ako sám povedal, budú mu pripomínať príjemný deň strávený v našom gymnáziu.

            PhDr. Annamarie Mikulová

        • Tanečný workshop s Jozefom Gogom
          • Tanečný workshop s Jozefom Gogom

          • Balet. Ako úplnému laikovi mi hneď napadne Labutie jazero, tutu sukňa a špičky. Aký je však pohľad tanečníka? O tom, že balet je oveľa viac a môže nás skutočne obohatiť, nám porozprával baletný majster Jozef Goga. Predstavila ho pani Lucia Benková ešte pred pár týždňami a nakoľko nás jeho rozprávanie veľmi zaujalo, rozhodla sa ho p. prof. Mikulová pozvať aj k nám do školy.

            Dňa 21.12.2023 sa na gymnáziu uskutočnila komorná beseda s učiteľom baletu, ktorý pôsobí vo veľkých divadlách v Berlíne aj Moskve, a aj keď nám jeho meno doteraz nič nehovorilo, v baletnom svete sa ozýva z každého kúta. So svojimi vystúpeniami, kde už ako veľmi mladý hrával roly sólistu, precestoval snáď celý svet, a pritom pochádza od nás z Topoľčian.

            Dvere do umenia pootvorilo krásne hudobné číslo v podobe klavírneho a husľového duetu a hlbšie sme sa doň ponorili vďaka dych berúcemu vystúpeniu dievčat z tanečnej skupiny Novum. Tie si na záver vyskúšali baletnú hodinu pod vedením Jozefa Gogu – nezabudnuteľný zážitok.

            Pochopili sme, že balet je nie len krásny, ale aj nesmierne náročný. Už od malička so sebou prináša hodiny driny, ťažké tréningy, čas strávený v tanečnej sále miesto ihriska, momenty, keď treba ísť aj cez bolesť či kultúrne šoky spojené s cestovaním pri predstaveniach. Je to životný štýl, ktorému sa treba prispôsobiť a zmieriť sa s tým, že voľného času je len veľmi málo, no podľa jeho slov to za to stojí.

            Priblížil nám, čím si profesionálny baletný tanečník musí prejsť a prechádza každý deň, spríjemnil atmosféru, vniesol čosi nové do bežných školských dní a v neposlednom rade nás obohatil kúskom umenia. Ďakujeme, že p. Goga prijal naše pozvanie.

            Klára Vargová, II.B

      • Kontakty

        • Gymnázium
        • +421 38 532 47 47, +421 911 195 626
        • Ul. 17. novembra 1180, 955 01 Topoľčany Slovakia
        • 038/ 532 47 47
        • 038/ 532 64 47, 0911 195 626
        • Po - Pia 8.00 - 14.00 V čase letných prázdnin sú úradné hodiny pre verejnosť vymedzené od 8.00 do 12.00 hod.
        • Pre kontakt so zamestnancami uveďte na vrátnici meno zamestnanca. Súkromné mobilné telefónne čísla neposkytujeme.
        • Webová stránka https://gymtop.edupage.org/ sa v čo najväčšej miere snaží o dodržiavanie platnej legislatívy ohľadne prístupnosti webových stránok – novely č. 570/2009 zákona č. 275/2006 Z.z. o informačných systémoch verejnej správy a platného výnosu.
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Staňte sa naším fanúšikom